Veelgestelde vragen


Overstappen van krokante brok naar geperste brok van Lime Tree Brox:
Je mag je hond in één keer overzetten naar Lime Tree Brox. Aangezien de vertering van een krokante brok anders is als een geperste brok, is het beter deze twee soorten niet met elkaar te mengen. Bij de overstap naar een geperste brok , kan er een kleine reactie komen in de vorm van diarree of rommelen van de maag. Maar met enkele dagen zal dit over moeten zijn.

Overstappen van geperste brok naar geperste brok van Lime Tree Brox
Wanneer je hond gewend is aan een geperste brok, mag je deze mengen met de brokken van Lime Tree Brox. Elke dag wat meer Lime Tree Brox aan de oude voeding teovoegen, en binnen een week kan de hond volledig op Lime Tree Brox staan.

Overstappen naar geperste brok met vers vlees
Om de overgang naar de nieuwe voeding te vergemakkelijken, kun je je hond ook eerst 2 dagen vers vlees geven. Na deze dagen kun je zonder problemen overstappen op Lime Tree Brox. Aangezien deze brokken veel vlees bevatten, is het ook goed te combineren met vers vlees.  Ons advies is dan wel om een “ vers vlees dag”  of een “ brokken dag” te doen.
Het vlees mengen met brokken heeft niet onze voorkeur.

Mijn hond drinkt meer water na overstap op Lime Tree Brox
Dat kan kloppen. De stofwisseling moet wennen aan een veranderd verteringsproces, en dit veroorzaakt de toename van het water drinken. Het heeft niets te maken met zoutgehalte. Aan onze brokken wordt namelijk geen zout toegevoegd. Wanneer er teveel water ineens gedronken wordt, direct na het eten van de brokken, kan het voorkomen dat er een klein beetje water weer uitgespuugd wordt. Dit zal na het wennen over moeten gaan.

Mijn hond geeft kleine beetjes water over
Wanneer er, direct na het eten van de brokken teveel water ineens gedronken wordt,  kan het voorkomen dat er na verloop van tijd een klein beetje water weer uitgespuugd wordt.
Dit komt omdat de brokken geheel uit elkaar vallen tijdens de vertering, en de hoeveelheid water dan net teveel kan zijn in de maag. Het wil soms helpen om in het begin de brokken even te mengen met iets water om de overgang te vergemakkelijken.

Mijn hond wil de brokken na verloop van tijd niet meer zo graag eten
Onze brokken bestaan uit hoogwaardige en zuivere grondstoffen waardoor de voedingswaarde per brok hoog is. Ondanks het hanteren van het voedingsschema kan het voorkomen dat de gegeven hoeveelheden teveel zijn voor de hond. Hij zal dit zelf gaan corrigeren door minder te gaan eten, of te stoppen met eten. Ons advies: weeg de brokken zorgvuldig af en hou de minimale hoeveelheid aan.

Ik heb alles geprobeerd maar mijn hond doet het niet goed op Lime Tree Brox
Ondanks onze goede zorgen en de hoge en zuivere kwaliteit van Lime Tree Brox, kan het toch voorkomen dat een hond onze brokken niet goed kan verteren. Wij adviseren u dan om over te stappen op een krokante vleesbrok of vers vlees voor een makkelijkere spijsvertering.

WINKELWAGEN

- Copyright 2019 © Lime Tree Brox | Algemene voorwaarden | Privacy beleid -